Hua Hin, Thailand, house, houses, rental, rentals, holiday, holidays, vacation, vacations, for rent, sommerhus, sommerhuse, hus, huse, leje, udlejning, bolig, ferie, golf
HuaHinHouse.com - HuaHinHus.dk - HuaHinHouse.dk
 
 
Butikker og Markeder
I Hua Hin finder du masser af små butikker og stande langs med gaderne, hvor der sælges souvenirs, tøj, sko, elektronik, mad, frugt osv. De mest populære markeder er dem, hvor du kan gøre de rigtigt gode fund.

De fleste butikker har åbent hver dag frem til klokken ca 22.00.


Markeder
Dagmarkedet (Chat Chai)
Lokalbefolkningens marked, hvor der sælges alt fra levende kyllinger og friske skaldyr til frugt, blomster, grøntsager og meget mere. En oplevelser. Du finder det på Sra Song Road, lige ved siden af natmarkedet. Åbent 05.00-16.00.

Natmarkedet
Et mere turisttilpasset marked, som åbner i skumringen langs Dechanuchit Road. Her sælges tøj, DVD- og CD´er, souvenirs, frugt, sko, legetøj, håndværk og meget andet. Der findes også utallige små gadekøkkener, hvor både turister og lokale spiser godt og billigt.

Weekendmarkedet
Har åbent onsdag-søndag og har nogenlunde det samme udbud som natmarkedet, blot er det lidt større. Udbuddet ændres dog noget fra uge til uge, eftersom der kommer forskellige sælgere til og lejer en stand. Weekendmarkedet finder du ved San Paolo Hospital.
Ting at købe med hjem
Tøj
Her kan du købe tøj til en brøkdel af prisen derhjemme. En T-shirt i bomuld koster mellem 25 og 200 baht. Børnetøj er også billigt. Mærk dig frem til den bedste kvalitet.

Optik
At købe briller og kontaktlinser er betydeligt billigere i Thailand end i Danmark, cirka halv pris, og her findes masser af gode og seriøse optikere. Time Optic er en af dem. De leverer blandt andet briller til det thailandske kongehus og har flere butikker i Hua Hin.

Silke
Silke er billigt. Der findes to forskellige slags: thaisilke, som er lidt stivere og tykkere end det tynde kinasilke. En meter silketøj koster ca 300 baht hos skrædderen. I Rashnee Silk Village, som ligger lige uden for Hua Hin, kan du også se, hvordan silke fremstilles. Du kommer enklest hertil med tuk-tuk eller taxa.

Skræddere
Der findes hundredvis af skræddere i Hua Hin, og her kan du få syet et helt jakkesæt for ca 1000 kr. Tænk dog på, at det tager 3-4 dage for skrædderen at sy det færdigt, derudover skal du også sætte et par dage af til prøvning og omsyning, hvis der er noget, der ikke er, som det skal være.

Obs. Prisen, som du ser i butiksvinduet er som regel det rene bluf, fordi stoffet ikke er inkluderet i prisen. Slutprisen bliver omkring det dobbelte, men det er stadig billigt.
 
Tips

Har du handelstalenterne i orden, kan du gøre masser af gode køb i Hua Hins mange butikker. Her følger et par små tips, som er gode at have i baghovedet, når du skal på shopping i byen.



• Undgå at handle i de første dage af ferien. Det er vigtigt, at du har fuldstændigt styr på valutaen inden du handler. 

• Du bør handle om morgenen, hvor sælgerne har god tid til dig.



• I Thailand tror mange sælgere, at dagens første kunde kan bringe held resten af dagen. Derfor vil du få en rigtig god behandling på denne tid af dagen. 

• Gå ikke ind i en butik, hvor du nærmest bliver hentet ind fra gaden. Her vil sælgerne ofte presse på, og vælger du at lade være med at købe, kan de blive særdeles negative.

• Få altid sælgeren til at sige startprisen, før du begynder at høre nærmere om varen. Sælgere kan blive meget utilfredse, hvis de har brugt oceaner af tid på at sælge dig en vare, som du så til slut afslår på grund af en for høj pris. 

• Prut altid om prisen, undtagen på mad. Hvis du er dygtig, kan du i nogle butikker få prisen hele 50 procent ned, og handler du f.eks. smykker, kan du få prisen godt 30 procent ned. Du skal ikke være tilfreds med at få ”den bedste pris” tidligt i handlen – tålmodighed er en dyd, og den lønner sig senere hen. 

• Du må gerne tage imod noget at drikke, såsom vand, sodavand, kaffe eller te, uden at du behøver købe noget. 
Ved servering af alkohol vil der derimod ligge en forventning om salg bag. 

• Sælgerne er generelt ærlige, og du behøver ikke være urolig for, om du skulle blive narret til at købe en kopivare til en originalvares pris. Som oftest vil der nemlig være en ganske god sammenhæng mellem pris og ægthed af varen. En bonus er også, at selvom varen er en kopi, kan den sagtens være af en god kvalitet. 

• Når du skal til at betale, bør du vide, hvilken kurs der gælder. Du kan evt. låne en lommeregner, og så regne beløbet om til danske kroner. 

• Hvis du køber noget dyrt, for eksempel smykker eller et tæppe, skal du bede om at få et garanticertifikat med butikkens navn på.

 

www.huahinhouse.com - www.huahinhus.dk - www.huahinhouse.dk
Lav din egen hjemmeside med mono.net
"));